Waldorfsallad
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 gram rotselleri
  • 12 äpplen
  • 11 dl valnötskärnor
  • 11 huvud romansallad
  • 1150 gram blandad sallad
  • 1 Waldorfdressing: 1 dl majonnäs
  • 11 dl gräddfil eller creme fraiche eller matyoghurt
  • 10,5 msk fransk senap (valfritt)
  • 12 krm salt
  • 12 tsk citronsaft eller vinäger
  • 11 krm vitpeppar
  • 112 gröna vindruvor att garnera med (valfritt)Skala och skölj rotsellerin - lättast är att skära bort skalet. Skiva den tunt samt skär skivorna i strimlor, likt tändstickor. Koka upp en kastrull med 0,5 liter saltat vatten (0,5 tsk). Koka rotsellerin i 2 minuter. Häll av i durkslag och skölj under kallt vatten. Låt rinna av. Rosta valnötskärnorna i en panna i några minuter. Låt svalna och hacka dem grovt. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär dem i halvor, sedan i tunna skivor och sist i strimlor (likt rotsellerin). Blanda dressingen i en skål - majonnäs, gräddfil, senap, salt, citronsaft och vitpeppar. Vänd i rotselleri och äpple. Plocka och skölj salladen. Dela i grova bitar. Skölj och dela (kärna ur) vindruvorna. Lägg upp salladen på ett fat, salladsskål eller på tallrikar, skeda över rotselleri- och äppeldressingen samt strö över valnötterna samt ev. vindruvorna. Waldorfsalladen är klar att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.