Ett bröd som är lättbakat och som bara blir godare om det får jäsa länge. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Äntligen har jag testat min fina baguetteplåt som jag fick när jag fyllde år. Så himla smidigt att låta baguetterna jäsa i skåror istället för på en plåt
Till 3 vridna bröd. Ett hållbart och lite saftigt bröd som kan smaksättas i det oändliga. Det första "basbrödet" innehåller olivolja och havsalt, det andra är smaksatt med soltorkad tomat och oregano och den tredje med svarta oliver, rosmarin och timjan
Baka ut till batonger på lätt mjölat bakbord och vrid dem sedan så att det blir vridna baguetter. Jag såg att vi hade ett helt jästpaket hemma i kylskåpet och passade därför på att baka batonger/baguetter
Ett recept ur Anna Bergenströms fina kokbok Nya Annas mat. Lyckades slarva lite när jag bakade baguetterna och glömde sänka värmen och grädda i ytterligare 15 minuter, som det står i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.