Nyttigt med, enligt de som förespråkar LCHF. Stuvad savoykål, eller vitkål, är väldigt gott och ett lättlagat tillbehör som passar till både fågel, fisk och kött
Koka upp och smaka av med ev. Den gräddkokta Savoykålen är klar att servera. 0,5 huvud Savoykål, ca 500-600 gram. 10,5 tsk sockerDela Savoykålshuvudet i två delar. Låt Savoykålen puttre på låg värme i 10 minuter under lock
t strimlad savoykål. Savoykålmed ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Jo det är mitt namns födelsedag, grattis till alla med namnet Victoria. Vi brukar inte fira namnsdagar så jättemycket men idag när jag kom hem från jobbet hade min finaste ordnat med smörgåstårta och en tidningsprenumeration, bästa
-P Jag bräserade biffarna i vitt vin vilket ger en helt underbar skysås och även den smaksatte jag med salvia, vilket är en jättegod krydda men väldigt underskattad skulle jag säga
Här ihop med karljohansvamp- och tryffelfylld pasta och lammrostbiff. 4 dl savoykål1/2 gul lök(6-10 champinjoner)1 dl rött eller vitt vin1 1/2 dl gräddesalt och pepparen knivsudd socker. 4 dl savoykål
Tänd grillen med mellanmycket briketter och förbered för indirekt grillning. Kålen smakar mycket fint tillsammans med ett glas av Patchworks vita Pinot Grigio
För att få lite mer påskkänsla här hemma köpte jag med mig två påskliljor, längtar tills blommorna slår ut, då blir det lite mer blombilder, har ju en förkärlek för att fota blommor
Servera biffarna medsavoykål och ev. Savoykålen, som fått steka i smör och sedan koka i grädde, är ett riktigt härligt tillbehör till de olivsmakande köttfärsbiffarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.