Så nu ni ska ni ge er ut att leta upp den där lergrytan som ni har någonstans i era gömmor för den är minsann på väg tillbaka Här kommer ett brödrecept där man använder just lergrytan
När jag nu hade en lergryta hemma passade jag på att baka brödi den också. Tyckte att brödet smakade en aning jäst så nästa gång tar jag ett halvt jästpaket det borde räcka och låter det jäsa aningen längre
Knåda till en stor oval bulle och lägg i våt oljad lergryta. När jag var barn och tonåringgillade jag inte hembakat bröd, på den tiden gällde bara Skogaholmslimpa för min del
Nu har jag testat att baka surdegsbrödilergrytan och vilkethärligtsaftigtbröd det blev. Jag hittade denna surdegsmixibutiken som jag bakade detta bröd på och det fungerade väldigt bra
Stek är torrt och segt säger maken, eller sa innan han smakade stek ilergryta. Dessutom sköter den sig helt själv medan man gör vad man nu vill en regnig söndag
Denna gång blev det en helt bit högrev som jag stoppade inilergrytan. INGREDIENSER. Som allt annat man gör ilergryta tycker jag men jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde denna
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Skär auberginitärningar och stek iolivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och litetill (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.