1400 g
små tomater, gärna i olika färger. 10 klyftor vitlök 1 dl basilika och timjan, grovt hackad 1 dl olivolja 1 tsk saltSätt ugnen på 100 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en form eller på en plåt. Krossa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv och lägg dem tillsammans med örterna runt och på tomaterna. Ringla över oljan och saltet. Baka tomaterna i ugnen i ca 1,5 timme tills de är genommjuka men ändå håller ihop. Förvara tomaterna med örter och vitlök i en ren glasburk med lock, täckta med olivolja.
Istock Ge maten ett härligt smaklyft med picklade morötter. Picklade morötter Ingredienser 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Gör så här Skala morötterna och skär i stadiga strimlor med potatisskalare eller osthyvel
Kycklingbiffar med soltorkade tomater, ugnsrostad potatis och ädelostsås. Kyckling, soltorkade tomater och örter gifter sig så fint tillsammans och detta är en relativt enkel rätt som fungerar lika bra till vardagsmiddagen som till festligare tillfällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.