Syrlig tomatrisottomed salvia, bondbönor och flagad mandel. Krispig salvia och mandel känns lagom lyxigt ihop med en lätt tomatbuljong, citron och fasta bondbönor (som en korsning mellan ärtor och edamame
Saftig med bra sting i smakerna. riven parmesanost eller nån annan med lite sting i. 3 dl grädde i nån form blandat med 2 smulade buljongtärningar. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. 2-3 vitlöksklyftor riven parmesanost eller nån annan med lite sting i. 3 dl grädde i nån form blandat med
Smula över buljongtärningen och krydda med peppar, persilja och rosmarin. Mosa vitlöksklyftorna med en gaffel och koka upp buljongen, häll eventuellt på mer vatten
Mört saftigt kött, krispigt gott skinn och potatis med massor av smak från kycklingen. Pensla gallret med olja och placera kycklingen i mitten ovanför potatisen, så smaskigt kycklingfett droppar ner på potatisen
Ingredienser Portioner. 4 8 dl vatten 2 tärningar kycklingbuljong 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1/2 tsk timjan 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1 1/2 dl vitt matlagningsvin 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 150 g sockerärter 580 g skalade räkor i lake ca 100 g finriven grana padano ost salt och peppar 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Täck riset med varm buljong. fyll på med en skvätt varm buljong efterhand som den kokat in. Fördela risotton på tallrikar, garnera med körsbärstomater och ringla lite olja runtom
Gillar du vitlök och kyckling ska du också prova Carl Butlers fantastiska vitlökskyckling. Det har varit rejäl torka på receptfronten, dels beror det på den stundande flytten samt mycket jobb och då blir det med naturnödvändighet vinfokus
Skära kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i en ugnsfast form som du smörjt med smör. Krossa vitlöken i en vitlökspress och hacka hönsbuljongtärningen i små bitar och tillsätt allt i skålen med creme fraichén, grädden och osten och rör runt så allt blandas ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.