Vitlöksgravad strömming
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfilé
  • 15 dl vatten
  • 11 dl ättiksprit 12%
  • 11½ msk salt
  • 14 msk strösocker
  • 12 dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1½ dl majonnäs
  • 12 pressade vitlöksklyftor
  • 1½ dl hackad färsk persilja
  • 11 tsk torkad dragon
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g strömmingsfilé 5 dl vatten 1 dl ättiksprit 12% 1½ msk salt 4 msk strösocker Vitlökssås: 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl majonnäs 2 pressade vitlöksklyftor ½ dl hackad färsk persilja 1 tsk torkad dragonGör så här: Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen. Ställ in i kyl och låt stå tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim. Häll bort lagen. Drag skinnet av strömmingen och lägg dem i ett durkslag så att de rinner av. Blanda ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk. Låt stå i kyl och mogna ett dygn innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.