1 persilja,
fint hackad1. Låt sniglarna gå på tidningspapper i fyra dagar för att de ska rensas ur.2. Tvätta sniglarna i kallt vatten. Koka upp vatten ättika och salt. Koka sniglarna i ca 8 minuter. Ta upp sniglarna och lägg dem i kallt vatten. Dra ut snigeln ur skalet. Skär bort matsmältningsdelen. Spara den yttersta muskeln. Lag att koka sniglarna i.3. Koka sniglarna med samtliga ingredienser tills de är möra. Det ta ca 1 timme.4. Lägg tillbaka sniglarna i skalen som du kokt dem i och toppa med vitlökssmör.5. Lägg på en saltbädd och gratinera i ugn på 230 grader tills de har fått fin färg.6. Servera med nybakat bröd.Vitlökssmör1. Blanda samman alla ingredienser till ett slätt smör
Detta är nog en av mina favorit-förrätter, efter löjromstoast. Så lyxigt och otroligt enkelt. Ingredienser- valfritt antal havskräftor - en rejäl klick smör- 2 vitlöksklyftor- halvt knippe persiljaGör så här
. Passar bra som förrätt med ett gott bröd till eller som tillbehör till en god köttbit. Blir godast om man använder skogschampinjoner men det går också bra med vanliga
Vitlöksgratinerad hummerstjärt. God morgon. Igår åt vi en riktigt god middag bestående av vitlöksgratinerad hummerstjärtar, pommes frites och aioli och det var hur gott som helst
Vitlöksgratinerade grönmusslor. vi åt ju skaldjursbuffé i helgen på fåfängan och det var ju supergott men det är ju inte alltid man har möjlighet att bulla upp med massor av olika sorters skaldjur
1. Putsa oxfilén ren från hinnor och senor. Bryn den runtom i en stekpanna. Salta och peppra väl. 2. Skala och skiva potatisen tunt, i matberdaren går det snabbt och lätt att skiva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.