Vitlöksgratinerade vinbergssnäckor
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vinbärssniglar, stora
  • 1 vatten
  • 1 salt, grovt
  • 1 ättika
  • 1 morötter
  • 1 rotselleri
  • 1 vitt vin
  • 1 salt
  • 1 smör, rumstempererat
  • 1 vitlök, pressade
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 persilja, fint hackad1. Låt sniglarna gå på tidningspapper i fyra dagar för att de ska rensas ur.2. Tvätta sniglarna i kallt vatten. Koka upp vatten ättika och salt. Koka sniglarna i ca 8 minuter. Ta upp sniglarna och lägg dem i kallt vatten. Dra ut snigeln ur skalet. Skär bort matsmältningsdelen. Spara den yttersta muskeln. Lag att koka sniglarna i.3. Koka sniglarna med samtliga ingredienser tills de är möra. Det ta ca 1 timme.4. Lägg tillbaka sniglarna i skalen som du kokt dem i och toppa med vitlökssmör.5. Lägg på en saltbädd och gratinera i ugn på 230 grader tills de har fått fin färg.6. Servera med nybakat bröd.Vitlökssmör1. Blanda samman alla ingredienser till ett slätt smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.