Gäddamed pepparrotssås. Börja med att häll lite ättikssprit över fisken. Ungsstekt gädda på mitt vis. Fjälla fisken så gott det går (behöver inte vara helt utan fjäll) Spola fisken med kallt vatten
Dessa människor har inte upptäckt meningen medgäddans existens. I med allt annat och mixa lite till. De finns de som tycker att gädda är torrt, träigt och tråkigt
Men gädda blev det, en god fisk med ett fast kött men ganska svårrensad med mycket ben. Många olika smaker och komponenter som funkar riktigt bra tillsammans, en ny favorit är mandelpotatispuré smaksatt med ugnsbakad vitlök, galet gott
Till och med ett blekstilla hav är för vågigt för mig. Makrillen gjorde jag inte mer med än att jag saltade och pepprade med vitpeppar och stekte dem sedan i smör
Förra helgen var jag och några polare ute och fiskade, byggde/sov i vindskydd och tillagade en sjurätters avsmakningsmeny på den öppna elden med stöd av lite stormkök
Gnid gäddans innandöme med citron, salt och peppar. Fördela röran i gäddan. Smörfräs vitlökoch gul lök. Blanda i trattkantarellerna och persiljan och fräsytterliggare
Mixa eller mal bitarna med saltet. gädda. Skär fisken i grova bitar. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
Och med facit i hand, kan jag säga att gammelgäddan visst det var god. Två gånger har jag blivit bjuden på fisksoppa med saffran, hos familjen Ivarsson och såklart Sara
Mixa eller mal bitarna med saltet. gädda. Skär fisken i grova bitar. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.