med fördel buternut. med fördel rocoto. Efter ca 1 timme och 30 minuter har du en underbar rätt som serveras med surkål som tillbehör. 4 matäpple med fördel belle de boskoop
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
Prova med sticka om potatisen är mjuk. Servera med kryddpeppar brynt brysselkål och äpple. Salta och krydda med kryddpeppar och bryn i stekpanna tills de fått lite färg
Lägg sedan ner kycklingen i en lergryta tillsammans med purjolök, morötter och champinjoner. Vill man ha sås istället för buljongen så red av med lite Maizena
Skala löken och vitlöken, krossa vitlöken med knivbladet och dela cocktailtomaterna i halvor. Varva kycklingen med övriga ingredienser en lergrytan och häll på vattnet
Blanda paprikapulver med salt och gnid in kycklingdelarna med det. Lägg lergrytan i blöt i 10 minuter. Ansa och skjölj och strimla paprikan lägg strimlorna i botten på grytan, skär baconen i strimlor och stö den över paprikan
blanda ner allt tillsammans med köttet. Krydda med salt och peppar. Garnera med klippt persilja. Skär köttet i fyrkanter, bryn det runt om i panna ca 10 min
Krydda filéerna med citronpeppar, paprikapulver, salt och gnid in ordentligt. Häll av spadet från champinjonerna och blanda det med vatten till 4 dl. 200 g champinjoner skivade (burk med spad)
I med purjon, grädde, ost, buljongtärning och klipp över persilja. Låt puttra medans pastan kokar. Slå av vattnet från pastan och blanda pastan med såsen
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.