Smält smör tillsammans med olivolja i en het stekpanna. Skölj och skär champinjonerna i skivor. Bryn en hel fläskfilé runt om och krydda med salt och peppar
Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Blanda med löken och champinjonerna samt strimlade, soltorkade tomater. Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i smör tills den mjuknat
Fräs tillsammans i stekpanna och lägg sedan i grytan med köttet. Hacka löken och skiva champinjonerna. skär baconen i små bitar och stek tills de blir knapriga lägg sedan tillsammans med de andra
Vi åt fläskfilén och de portvinsstuvade champinjonernamed Hasselbackspotatis. Sötman hos den portvinsstuvade svampen går väldigt bra ihop med den antydan till sötma som finns i fläskkött
200 g färska champinjoner. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fläskfilé 200 g färska champinjoner ½ gul lök 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja
Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. För en tjockare sås, rör ihop vetemjöl med en liten del av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.