Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Räkor med sting. Lägg räkorna i en liten skål, krama ur lite vatten först ifall de varit frysta eller är köpta på burk
Det är sällan jag använder färdigskalade räkor just för att det är så stor smakskillnad men ibland räcker inte tiden till (trots att jag har en egen räkskalare här hemma)
När vitlöken fått lite färg tillsättsräkorna. Ni kanske vill göra detta till helgen. För nån helg sen åt ju jag och Mattias "Heta räkor med habanero och vitlök" som kvällsgott
Vi hittade lite rökta räkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Tillsätträkorna och krydda med salt och peppar. räkor med skal. Skala och grovhacka räkorna. 1dillkvistarTunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron 1. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg
Vitt vin, bubbelvatten med ngn lätt smak eller ngn dryck som du tycker passar till…. Färskost med vitlök, spenat och räkor i stekta kycklingrullar med musslor i crème fraiche, champinjon curry & ingefärasås
Här blev det sen kvällsmat när barnen sov med sparris, triss i majonnäs och räkor. Jag fullkomligt älskar det här sommarhalvåret då allting blir så mycket mer levande och härligare
Prova, den är säkerligen utmärkt även till grönsaker, kycklingspett och varför inte lantchips. Bara så att ni vet så är det fullständigt okej att knäcka en påse räkor även på en måndag
Tillsätt ingefära, balsamvinäger, chilisås, socker, paprika, örtkrydda, cayennepeppar och salt. Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.