Pensla pirogen med ägg, strö på sesamfrönoch lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Skär bort den spetsiga delen av den tredje kanten och vik ihop den med
Komma hem efter helgrep, kaos och dans, mötas av en skål med delfiner och äppelkritor, och baka saftiga och fluffiga hamburgerbröd – typical saturday feeling
Krydda med svartpeppar och toppa med rostade sesamfrön. Hetta upp en stor stekpanna, gjutjärnsgryta eller wokpanna med matolja och stek lövbiffen på riktigt hög värme i någon minut
Blanda dem med majonnäs och smaka av med peppar. Rosta sesamfröna i torr stekpanna på medelvärme. Hyvla grönsakerna med en osthyvel eller potatisskalare till tunna skivor
600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning. 1Till servering4 port japanskt ris, kokt 2 salladslökar, tunt skivade sesamfrön, rostade (gärna svarta och vita)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.