Servera räkspetten med en klick aioli och vitlöksbröd. 1 kg färska räkor2 vitlöksklyftor, pressade1 liten röd lök, finhackad1 jalapeno, finhackadOlivoljaSalt och pepparGör såhärMarinera räkorna med vitlök, röd lök, jalapeno, olivolja, salt och peppar
Blanda med olivoljan, smöroljan och den lätt smulade persiljan. Går bäst med baksidan av en matsked. Börja med att värma ugnen till 225 grader. 1 dl olivolja gärna extra virgin
Bred ut smöret på brödskivorna (var generös, den enda synpunkten Oskar hade på det här vitlöksbrödet var att det gärna hade kunnat varit lite mer smör på) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Blanda med olivoljan, smöroljan och den lätt smulade persiljan. Går bäst med baksidan av en matsked. Börja med att värma ugnen till 225 grader. 1 dl olivolja gärna extra virgin
Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. 11 liter kokande vatten ½ vitkålshuvud 1½ dl solrosolja eller annan matolja 5 msk vitvinsvinäger ½ dl vatten 1 msk strösocker 2 msk oregano 2 tsk salt 1 krm finmalen svartpepparStrimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.