Vi åt oxfilé och jag gjorde ett vitlök och persiljesmör som fick smälta in i köttet. Det är lyxigt att ha ett kryddsmör i frysen och plocka fram till det grillade köttet, eller den där goda köttbitet som du stekt i en panna
Grymt gott. Denna delikatess trots sina 750 kr/kg är absolut något som ni måste testa. Köpte mina krabb-ben på Melanders i Hötorgshallen och en burk Aioli till… Ett ben är lagom till 2 personer
Dela vitlöken i klyftor. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem
Skär fickor i kycklingfiléerna som du fyller med några blad spenat och ca 2 tsk av vitlöksosten. Bind ihop filéerna med tandpetare eller silikon-steksnören och stek dem runt om i ca 10 min
I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Det känns som ett litet trolleri att dra upp de färdiga lökarna ur jorden och lite extra högtidligt att använda dem i matlagningen
Marinerade champinjoner, mumsigt tillbehör. Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Ute i vildmarken tar man vad man har och denna gång blev Öringen en aning asiatisk. Några av de godaste rätterna uppfinner man oftast när man har lite primitiva förhållanden att laga från
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.