Ingredienser 3 st medelstora portabellosvampar, ca 70 g styck Fyllning: 0,5 tsk liten gul lök 2 st vitlöksklyfta 1 msk färsk timjan 65 g färsk spenat 1 msk bladpersilja, hackad 100 g kokta vita bönor 0,5 tsk salt 1 tsk rapsolja Topping: 1 msk riven parmesanost 20 st pinjenötter Skriv ut
Smaka av med rosmarin, salt och peppar. Jag lagade den för att jag var sugen på spenat, men ett av barnen sa att hen tyckte om maten fast det var spenat i
Fylldportabellomed bacon och ost. 6 st portabellohattar. Några skivor ost (valfri)Ta en sked och rensa lite i svampen, fyll med bacon och kvibille jämt fördelat, toppa med osten och kör i ugnen på 225 grader i 15 min. Ta ut formen och lägg över svampen på en tallrik, töm all vätska i ugnsformen och lägg tillbaka svampen kör ytterligare 15 min på 225 grader. 6 st portabellohattar
Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Vegetarisk gryta medbönoroch kantareller. Fyllda pastasnäckor med silkeslen ricotta, mozzarella och parmesan på en bädd av mustig tomatsås med chili, vitlök och basilika
Pressa i vitlök och lägg i hackad bladspenat, salta och peppra. Fyllningen kan du variera och experimentera med efter önske och tycke, denna gång fyllde jag min zucchiniravioli med färskost och spenat
Vitabönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
en rejäl näve färsk spenat, sköljd. Eftersom jag har svårt för att ange exakta mängder då det gäller örter och blad så kör jag med ”grova nypor” och ”rejäla nävar”
Fylld fläskfilé med spenat och kronärtskocka PrintFörfattare. Tinad fryste spenat blandas med mozzarella, riven parmesan, färskost, riven vitlök och lite rivet citronskal – såååååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.