Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. Det ska givetvis vara mycket persilja och koriander i dem, jag kunde nog tagit lite mer till och med men det gör man som man vill
Jag är väl medveten om att detta recept skiljer sig en hel del från hur man egentligen gör falafel. Vi höftled oss fram till yoghurtsåsen, så var och en får följa sin egen gom med avseende på ingrediensernas mängder
Den färdiga falafeln, med tillbehör intryckta näst intill det stackars pitabrödets bristningsgräns. Servera i varma pitabröd medtahinisås och tillbehören
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafel genom dataskärmen eftersom det blev så många goda smaker som lekte med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Servera falafel i vitkålsblad tillsammans med edamamebönor, gurka, avokado och cashewdressing. Jag har fått oerhört mycket inspiration från mitt nyaste kokboksinköp från Green Kitchen Stories, med bloggen med samma namn
Innan jag cyklar iväg till jobbet vill jag bjuda på veckan vegetariska recept som är falafel (även detta med inspiration från Mästerkocken) och det blev såå gott
Dom var väl godkända av C till och med, som egentligen inte vill äta vegetariskt. Vegetarisk mat är ofta ganska fettsnål (inte den med mycket ost och grädde förstås) så ibland kan det vara svårt att komma upp i tillräcklig kalorimängd för en middag/lunch
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafelmed massor med olika smakrika och starka röror
Servera gärna med citronklyftor och machésallad. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
Jag serverade dem i plattbröd tillsammans med färska grönsaker och en super god yoghurtsås. Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga
Fyll brödet med lite turkisk yoghurt eller hemmagjord vitlökssås, sallad, tomat, gurka, kanske lite picklad lök, fetaost el grillad halloumi & så till sist falafelbollarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.