Blanda zucchininudlarna medpistagepeston. Och smaksatta med gurkmeja, ingefära och lime. Pistagepesto. Veganska med andra ord - något som inte heller får skrämma er, vegansk mat är så mycket mer än salladsblad
Till lunch meckade jag ihop en förenklad carbonara medvitkålsspagetti, och det var så jäkla gott. Även om jag inte har lyckats övertyga alla i familjen att vitkålsspagetti är bättre än vanlig pasta så åt alla åtminstone, antagligen påverkade av all frisk havsluft
Känner att jag bara vill fylla en plåt med fänkålsfrön, rosta, och sedan äta som snacks hela livet. Därför blandade jag mina vanliga zucchininudlar med hyvlad sparris, för att få extra mycket klorofyll och smak i maten
Ugnspannkaka med halloumi4 ägg 2,5 dl mjölk (3%) 1,5 dl vetemjöl en nypa salt 150 g halloumi ca 1 dl färsk spenat smör till gräddningen. Pistagepesto0,5 vitlöksklyfta (eller ett par nypor hackad färsk eller torkad ramslök) 1 dl pistagenötter utan skal 4 msk olivolja 0,5 ekologisk citron, zest ca 0,5 tsk flytande honung
Dagens middag blev en lättlagad pastarätt medpistagepesto. Om du inte vill ha en helt vegetariskt rätt går det bra att servera pastan med kyckling eller fläskfilé
Kommer ni ihåg torsken med kokt potatis som serverades var, varannan tisdag i grundskolan. Men såsen var god, så det slutade alltid med att torsken simmade på nytt - denna gång i ett hav av sås
Det slutade med att jag gjorde en repris av Köttbullar i tomatsås medvitkålsspagetti men utan att göra själva köttbullarna eftersom man helst ska ha ströbröd i dem och jag dessutom knappt hade någon parmesan hemma
Jag hade ankbröst, pistagepesto och polenta i kylen. Hemligheten med att kunna njuta av sina rester, enligt mig, är att inte värma upp dem, utan att förvandla dem till något helt nytt
Jag är så sjukt trött på det (fortfarande) påvra utbud vi har när det kommer till fina råvaror som kommer från lokala bönder, där man slopat bekämpningsmedel och låter djuren leva ett naturligt liv ute på åkrar och ängar
Vanlig pesto med mer tillsatt olja blir en pestodressing som passar fint till grillade grönsaker. Nu senast i Toscana serverades pistagepesto till pasta – riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.