Jag läste någonstans om någon som hade ätit vitkålsmos och kände att det måste jag testa att laga. Det blev väldigt gott och en fördel är ju dessutom att vitkål är väldigt billigt
Där och då föddes alltså den nya favoriten vitkålsmos. Vitkålsmos, 4 portioner700–800 g vitkål75 g smörhavssalt och svartpeppar från kvarnsaltat vatten till kokning
Testade att göra vitkålsmos vilket blev mycket bättre än förväntat. Ända sedan jag gjorde vitkålsgratäng har jag haft ett halvt vitkålshuvud stående här hemma och inte vetat vad jag ska göra med den, fram till ikväll
Här har jag lagat köttbullar men istället för potatismos gjorde jag vitkålsmos. Just vitkålsmoset kan jag starkt rekommendera istället för potatis- eller blomkålsmos
Du kanske gillarBlomkålstabbouleh med lammfärsspett och myntayoghurtLax i ugn med ärtor och gräddsåsMugcake på naturligt visKöttbullar med vitkålsmos, smörstekta champinjoner och lingonTre olika sorters nyttiga pizzor 1 ägg
Du kanske gillarKöttbullar med vitkålsmos, smörstekta champinjoner och lingonVästerbottenpaj med lax och räkröraKöttfärssås med morots- och zucchinispaghettiLins- och rödbetsbiffar med cole slawVåfflor utan gluten, mjölk och socker 1 paket torskfilé (400 g)
Du kanske gillarMinipajer med avokado- och äggröraVegetariska minipajerKöttbullar med vitkålsmos, smörstekta champinjoner och lingonFyra 100% sockerfria frukostarChia- och psylliumpudding med carobpulver ca 6 st
Du kanske gillarKöttbullar med vitkålsmos, smörstekta champinjoner och lingonKycklingbollar med sötpotatisfries och avokadoröraMiniomeletter med vegetarisk skagenröraSalladswrap med tandoorikyckling och raw cream cheeseUgnsstekt torsk med grönkålspesto 1/2 blomkålshuvud 1 tomat 1/3 gurka 1 rödlök 4 msk hackad persilja
Vitkålsmos. Vitkålsmos – Foto Annika Malm. Hej på er. Kyckling är ofta min räddare i nöden. Min go-to proteinkälla när det kommer till lunch och middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.