Vit sparrissoppa med sesamstänger
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g vit sparris
  • 12 schalottenlökar
  • 12 msk smör
  • 16 dl kycklingbuljong
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 dl mjölk, 3 %
  • 1 salt, vitpeppar
  • 112 cl vitt mousserande vin
  • 1250 g kyld smördeg, i rulle
  • 11 ägg
  • 11/2 dl oskalade sesamfrön
  • 1 flingsalt
  • 11 knippa rädisorBörja med sesamstängerna: Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen. Vispa upp ägget och pensla på smördegen. Strö över sesamfrön och lite flingsalt. Sporra degen från långsidan i 1 ½ centimeter breda remsor. Vrid dem i spiraler och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  • 1 Skölj och tvätta av sparrisen. Skala dem med en potatisskalare från sparrisknoppen och neråt. Bryt eller skär av några centimeter i ändarna. Skär sparrisen i bitar. Skala och finhacka schalottenlökarna.
  • 1 Fräs lök och vit sparris i smör i en gryta utan att de tar färg. Tillsätt kycklingbuljongen. Koka upp och sjud i cirka 15 minuter, tills sparrisen är mjuk.
  • 1 Mixa soppan slät i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt grädde och mjölk och smaka av med salt och vitpeppar.
  • 1 Vid serveringen: Värm och skumma soppan med mixerstav. Häll upp i varma serveringskoppar. Tillsätt vitt mousserande vin. Servera med sesamstänger och rädisor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.