Den mjölkvitasparrisen är en riktig vårprimör. nedre delen av den gröna sparrisen kan vara lite träig, bryt därför av några centimenter av foten, där den knäcks naturligt, och hyvla bort det första lagret (förutom knoppen) då det kan vara lite beskt
Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin
Vitsparris smakar ungefär som grön sparris, men ändå inte. Skala sparrisenmed en potatisskalare. Ta kastrullen från spisen och låt sparrisen svalna i lagen
Nu är det säsong för den vitasparrisen. I Tyskland äter man hela sparrismenyermedsparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer mig med en sparrisförrätt idag
Den mjälla fina vitasparrisen möter det brynta nötiga smöret med de krispiga hasselnötterna. En fantastiskt fin förrätt att servera när sparrisen är som bäst
Inspirerad av Berlinresan blev det idag en pizza medvitsparris toppad med salladslök och ruccola. Skär sparrisen i mindre bitar och strö dem över pizzabottnen tillsammans med skivad salladslök
Skala och pressa i vitlök. Bunta sparrisenmed snöre. KOKT SPARRIS. Blanda med mjukt smör samt smaka av med ca ett krm salt och ett halvt krm svartpeppar
Ångad vitsparrismed citronhollandaise och laxromPortioner. Lägg upp den vitasparrisen. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning, undvik att den vita bottensatsen följer med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.