Ångad vitsparrismedcitronhollandaise och laxromPortioner. Lägg upp den vitasparrisen. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning, undvik att den vita bottensatsen följer med
Rör i det rivna citronskalet och smaka av med salt och vitpeppar. Se upp så smeten inte blir grynig, då har den blivit för varm, slå då i en matsked kallt vatten och vispa slät
Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin
Den mjölkvitasparrisen är en riktig vårprimör. nedre delen av den gröna sparrisen kan vara lite träig, bryt därför av några centimenter av foten, där den knäcks naturligt, och hyvla bort det första lagret (förutom knoppen) då det kan vara lite beskt
Vitsparris smakar ungefär som grön sparris, men ändå inte. Skala sparrisenmed en potatisskalare. Ta kastrullen från spisen och låt sparrisen svalna i lagen
Nu är det säsong för den vitasparrisen. I Tyskland äter man hela sparrismenyermedsparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer mig med en sparrisförrätt idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.