Den mjälla fina vitasparrisen möter det brynta nötiga smöret med de krispiga hasselnötterna. Fördela sparrisen på fyra tallrikar, skeda över det brynta hasselnötssmöret
Stort tack för tipset om att servera lätt ångad vitsparris på detta sätt Fredrik. Har du en ångung så ångar du såklart sparrisen i denna (jag önskar mig detta väldigt, väldigt mycket) men det går lika bra att ånga i en ånginsats till en kastrull
Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin
Den mjölkvitasparrisen är en riktig vårprimör. nedre delen av den gröna sparrisen kan vara lite träig, bryt därför av några centimenter av foten, där den knäcks naturligt, och hyvla bort det första lagret (förutom knoppen) då det kan vara lite beskt
Vitsparris smakar ungefär som grön sparris, men ändå inte. Skala sparrisenmed en potatisskalare. Ta kastrullen från spisen och låt sparrisen svalna i lagen
Sparris funkar ju bra nu under våren och ägg kan man ju äta även fast det inte är påsk. Vi mötte upp min bror med familj där så barnen fick leka av sig ordentligt och vi kunde sita och njuta i solen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.