Så här gör du Smält smöret och dra av kastrullen från värmen. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin
Alltså så sjuk att jag stannar hemma från jobbet. Så innan jag går och hämtar Oliver på dagis tänkte jag bjuda er på lite Vitsparris med Hollandaisesås som vi åt till förrätt på Påskafton
När såsen börjar tjockna så tar du grytan från värmen, oftast tjocknar den innan allt smör är använt men det går bra att röra ner dom fast grytan inte står på plattan
Pizzadeg. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Tips. Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare
vitpeppar. Skala sparrisen ända upp till knoppen. Ta sparrisen när den fortfarande har tuggmotstånd. Lägg sparrisen på en tallrik och ringla över såsen och toppa med stenbitsrom och den klippta löken
Ta bort kastrullen från värmen och vispa i smöret, först droppvis och därefter i en tunn stråle. I Tyskland äter man hela sparrismenyer med sparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer mig med en sparrisförrätt idag
Alltså så sjuk att jag stannar hemma från jobbet. Så innan jag går och hämtar Oliver på dagis tänkte jag bjuda er på lite Vitsparris med Hollandaisesås som vi åt till förrätt på Påskafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.