Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vitpizzamed svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Nu är det säsong för den vitasparrisen. I Tyskland äter man hela sparrismenyermedsparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer mig med en sparrisförrätt idag
Fördela ruccolan över pizzan när den kommer ut ur ugnen och servera med en blandad sallad. Idag blev det som omväxling till den traditionella pizzan en pizza bianca som jag toppade med dressad ruccola när den kom ut ur ugnen
Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.