Smula över chèvre och hackad rosmarin. Ingredienser till en plåtstor pizza. Kavla ut degen och lägg den på teflongaller med bakplåtspapper eller på en varm plåt
-Det går nog inte att få en godare pizza, och jag håller absolut med där. Det sägs ju att nyårsdagen är den dagen då pizzabagarna får baka pizza för glatta livet
Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vitpizzamed svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Fördela ruccolan över pizzan när den kommer ut ur ugnen och servera med en blandad sallad. Idag blev det som omväxling till den traditionella pizzan en pizza bianca som jag toppade med dressad ruccola när den kom ut ur ugnen
Blanda ihop kokta vita bönor, rosmarin, olja, salt och peppar. När vitlöken är färdiggräddad pilla bort skalet (som nu nästan redan trillat av) och blanda ned vitlöken i bönorna
Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.