Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vitpizza med svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Pizzadeg. Kavla ut pizzabottnarna på mjölat bakplåtspapper. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Pizzadeg4 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 3 msk olivolja 1,5 dl kallt vatten
Pizzadeg På vetesurdeg. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Forma degbitarna till runda pizzabottnar. Baka pizzan ca 5 minuter - den ska få rejält med färg. 1 sats pizzadeg. 1 sats pizzadeg 5 dl crème fraiche 2 msk vatten 2 rödlökar 1 kruka gräslök 1 citron 200 g löjrom fint havssalt svartpeppar, nymalen dill, färsk
Det passade väldigt bra eftersom vi skulle äta en vitpizza, alltså en utan tomatsås. Efter att jag blivit hämtad på Kalmar station åkte vi över den långa bron till bönchipsfabriken i Färjestaden
Vit sås. Pizzadeg. Vit sås. Pizzadeg. Sautera löken i smöret i en kastrull på medelhög värme, när löken ser som genomskinlig ut (tar ca 5-6 min) så tillsätt pressad vitlök och stek/fräs under omrörning under ca 1 min. Rör ned arrowroten, tillsätt mjölken, låt sjuda upp under omrörning på medellåg värme så såsen får rätt konsistens/tjocknar lagom (den ska senare kan användas som ersättning mot vanlig pizzatomatås, så konsistensen ska vara liknande), det tar ca 3 min. Bred vit sås över (men lämna ca 2 cm utan sås på kanterna). Ha en bakplåt i uppvärmd ugn en stund (ugnen på 200 grader), för över en pizza till plåten och grädda strax under mitten av ugnen, ca 12 min. 2 pressade vitlöksklyftor
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.