Vit kladdkaka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g cream cheese
  • 11 dl florsocker
  • 11 1/2 dl vispgrädde
  • 11 1/2 dl passionscurd
  • 1250 g färska hallon
  • 1 florsocker
  • 1150 g smör
  • 1200 g vita chokladknappar eller hackad choklad
  • 13 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 12 1/2 dl vetemjöl
  • 11 tsk vaniljpulverTvå vita kladdkakor: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen och rör i chokladen tills den smälter. Vispa i sockret, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Vispa i mjölet, blandat med vaniljpulver.
  • 1 Häll i smeten i en springform, gärna hjärtformad, 2 liter, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
  • 1 Frosting: Vispa ihop cream cheese och florsocker i en bunke. Vispa i grädden, cirka 1⁄2 dl i taget.
  • 1 Garnering: Fördela och bred ut passionsfruktscurd på kakorna i ett tunt lager.
  • 1 Spritsa på frostingen och lägg ihop kakorna till en tårta. Lägg hallonen i mitten av tårtan och pudra över florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.