Hoppas att ni njuter av en härlig helg. Ska göra fotoböcker från vår Afrikaresa har jag tänkt men tittarintill er först med ett tips på en riktiggodiskaka
En härligtsomrig och kladdigjordgubbskladdkaka med vit choklad och jordgubbar i smeten. På Matskafferiethittar du bland annat den här Oreokladdkakan som verkligen har blivit en favorit, och även den vanliga kladdkakan, kladdkaka i mugg – mug cake och kladdkakan med fudge
Botten500 g mandelmassa 1 dl strösocker 2 äggvitor. 1Hallonmarängsmörkräm6 äggvitor, från stora ägg 3 dl strösocker 2 krm salt 500 g smör, rumsvarmt 2 dl hallonpuré (ca 300 g mixade och silade hallon). 1Dekoration300 g vit choklad 0,5 tsk neutral olja frystorkade hallon
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Minns du den kalla, vita såsen som man alltidficktillfiskpinnarnai skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligtosmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås tillfisk, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.