Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Polkabräck med vit och mörk choklad. Saffransfudge med kardemumma, vit choklad och pistagenötter, cirka rejäla 35 bitar. · 600 g vit choklad. 600 g vit choklad
Fördela sparrisen runt fisken. När fisken e klar så lägger du lite räkor ovanpå. Koka 8-10 potatisar i saltat vatten när du precis ställt in fisken. 5-6 torskfileer. 1 burk vit sparris. 5-6 torskfileer. 1 burk vit sparris
Vi köper inte lax speciellt ofta utan brukar variera med andra fisksorter också. Därför tänkte jag tipsa om en supersnabb (i den bemärkelsen att förberedelsen är snabb) rätt som man får ihop med minimal ansträngning
Häll över citronsaft, dragon och vitlök. Salta fisken. Lägg i fisken. Vitfisk med dragon, citron och vitlök (4 personer). ca 600 g färsk/tinad vitfisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 2 pressade vitlöksklyftor. ca 600 g färsk/tinad vitfisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 2 pressade vitlöksklyftor
Blanda ihop soja, ingefära, sesamfrön och vitlöksklyftor i en skål. Lägg fiskfiléerna i en ugnform. Vitfisk med riven squash, soja, ingefära och sesamfrön (4 personer). Valfri vitfisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar). 3-5 krm torkad ingefära. 2 pressade vitlöksklyftor. Sätt in i ugnen på 175 grader tills fisken är genomgjord (våra var halvtinade och var inne dryga 15 min, men om den är färsk ca 8-10 min, men skär igenom och kolla). Koka lika stor mängd sötpotatis och rödbetor i en kastrull med vatten tills rotfrukterna är mjuka (olika tid pga storlek, men ca 20-30 min). Valfri vitfisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar). 3-5 krm torkad ingefära. 2 pressade vitlöksklyftor
Vispa ihop ägg med crème fraiche, pressad vitlök, riven ost, gräslök och persilja. Om du inte heller har lust att hänga framför spisen så kommer här ett riktigt snabbtmiddagstips – en klassisk carbonara med en grön liten twist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.