Nu vet jag inte hur detta ser ut på bild egentligen men det var enkelt och himla gott. När det serveras fisk som inte är panerad och grabbarna säger att det är jätte gott då känner jag att jag har lyckats i köket en vardag som denna
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin och morötterna och stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Ett enkelt, gott och fräscht alternativ till traditionell tacos. Laxtacos. 1 vitlöksklyfta. Häll över laxen i en inoljad ugnssäker form och stek laxen i ugnen på 225° i 10-15 minuter. 1 vitlöksklyfta
Dela fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i grytan. Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. 1 msk vitvinsvinäger. 400 g fiskfilé
När fisken e klar så lägger du lite räkor ovanpå. Fördela sparrisen runt fisken. Koka 8-10 potatisar i saltat vatten när du precis ställt in fisken. 1 burk vit sparris. Sätt ugnen på 200 grader. 1 burk vit sparris
Lägg potatisskivorna på foliearket och lägg fiskenovanpå, pudra på lite vitlökspulver. ) Fisken håller samman bättre när du lagar till den och du ser mindre av de där vita klumparna som man ibland kan få när man lagar till fisk (proteinet som rinner ut)
Lasagne på nötfärs med vitt vin, trattkantareller,. I stället tog jag rosmarin, trattkantareller i såväl färskt som torkat skick, vitt vin, lagerblad, och slutligen avsevärt mycket mindre av tomatkonserv än vad jag brukar
Det är även fin kvalité på filéerna, inga ihop pressade fiskblock här inte. Vi brukar handla fisk av en fiskbil som kommer till vårt bostadsområde en gång i månaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.