Den blir lite lös på grund av passionens syra och den vita chokladen, men håll den kall till servering och ge gästerna en liten assiett och fin dessertsked (gärna i silver som du putsat enligt mitt recept helt utan kemikalier) till
Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vitchokladtryffelmed lime. Jag som vanligtvis inte är så galen i vit choklad föll pladask vör de här små sötsyrliga läckerbitarna
Påskig kladdkaka med creme på vit choklad & passionsfruktOBS. Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Innan jag åt dessa tryfflar för första gången tyckte jag att vit choklad mest var sliskigt sött och rätt oätbart, men efter att ha ätit av de här raringarna insåg jag snabbt att tricket är att ge den vita chokladen en smakkompis, typ citron
Välj en god vit choklad av bra kvalitet. Toppa med urgröpt passionsfrukt. Använder pistagenötter men om du inte gillar det så går det bra med andra nötter tex hasselnötter
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. )Garnering 2-3 passionsfrukterGör så här Sätt ugnen på 175°. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim
1 dl grädde 300 g vit choklad 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor 2 msk florsocker. 1 dl grädde 300 g vit choklad 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor 2 msk florsocker
Jag gjorde inte bara Rocky Road igår, utan även vitchokladtryffel. Väldigt sött, men det är ju vit choklad alltid, och jag fullkomligt älskar vit choklad
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. 200 g vit choklad. 2 st passionsfrukter
vit. Garnera tårtan medpassionsfrukt och halverade kumquats. Vispa i smöret växelvis med sockret. Klä en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med aluminiumfolie. 4 st passionsfrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.