Idag har vi bjudit över en vän på middag och då ska vi bjuda på skaldjursplatå till huvudrätt och till efterrätt blir det vit chokladpannacotta medfärskabär
Servera kakan kall medfärskabär. Börja med bottnen, smula digestivekexen och blanda med smör. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet
Dekorera medfärska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färskabär och krispighet från de kanderade nötterna
Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vit choklad. Toppa medfärskabär och florsocker. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. 100 g vit choklad. 200 g färskabär, t ex blåbär och hallon
Dekorera medfärska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färskabär och krispighet från de kanderade nötterna
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vit choklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis medfärskabär
Påminner inte den helvita tårtan nästan om en bröllopstårta. De blev så himla goda så jag testade att göra en tårta med ungefär samma recept och det var inte så dumt det heller
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Garnera medfärskabär och blad precis innan servering. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
I går bakade jag en helt magisk vitchokladtårtamed mild lemon curd-smak och seg mandelbotten. Här har jag helt egoistiskt gått loss med mina favoritsmaker – citron i form av superkrämig lemon curd och grovt hackad vit choklad
Det är vit choklad i både tårtbottnarna och i smörkrämen. Påsken närmar sig med stormsteg och jag testade att baka en tårta i påskiga färger för ett tag sen
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Lägg upp glass och bär och häll på lite sås. 1 l bär. 100 g vit choklad. Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.