Idag har vi bjudit över en vän på middag och då ska vi bjuda på skaldjursplatå till huvudrätt och till efterrätt blir det vit chokladpannacotta medfärskabär
▪ Smält den vita chokladen över vattenbad. ▪ Blanda bärenmed sockret och ställ kallt. ▪ Rör ner lite av grädden i chokladen och blanda därefter chokladröran med resten av vispgrädden
Med allt detta i åtanke kom jag direkt att tänka på en av mina personliga favoriter som alltid går hem hos folk, nämligen vitchokladmoussemedbär och turkisk peppar
Vit choklad är ju ganska sött men tillsammans med creame fraiche och färska hallon och blåbär blir det här en fräsch och syrlig dessert som alla runt bordet tog en extra portion av
Servera kakan kall medfärskabär. Börja med bottnen, smula digestivekexen och blanda med smör. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet
Tvätta av ballongerna med lite diskmedel och skölj noga. Limemarinerade bär. Bären marinerar du 1-2 timmar innan ni ska äta. Vitchokladmousse 10-20 potioner (beror helt på hur mycket du fyller chokladskålarna…). 400 gr vit choklad av god kvalité. 250 gr blåbär
Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vit choklad. Toppa medfärskabär och florsocker. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. 100 g vit choklad. 200 g färskabär, t ex blåbär och hallon
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vit choklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis medfärskabär
Garnera medfärskabär och blad precis innan servering. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
Supergott att toppa med olika bär, jordgubbar eller varför inte lite passionsfrukt. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.