Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmousseneller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. 150 gram vit choklad
Jag använde Bollo-clementiner och Waina Valrhona choklad. Det är otroligt fräscht, lätt syrligt och man kan äta den som den är eller tillsammans med glass, chokladmousse, kladdkaka, möjligheterna är oändliga
Toppa chokladmoussenmed de limemarinerade jordgubbarna och garnera med citronmeliss eller mynta. Denna dessert passar perfekt att göra nu till sommaren med färska, goda jordgubbar
kan frysas i (plast-) glas. ▪ Smält den vita chokladen över vattenbad. ▪ Rör ner lite av grädden i chokladen och blanda därefter chokladröran med resten av vispgrädden
Jordgubbarna kan ersättas med körsbär, melon eller annan frukt. Skiva jordgubbarna och blanda dem med lagen och servera moussen med jordgubbarna ovanpå
Servera med färska jorgubbar(eller andra röda bär) och choklad/kolasås. Kläm ur vattnet ifrån gelntinbaldet och blanda (vispa) den med den avsvalnade grädden
Ringla ut chokladen i önskad form eller mönster på ett bakplåtspapper. Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit och mörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
-). Vitchokladmousse. jordgubbar och vit choklad. Garnera med jordgubbar och hyvlad choklad. Ingredienser 8-10 bitar. 1 skiva färdig marängbotten (eller så gör du din egen). 150 g vit choklad. Lägg marängbotten i en form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Ingredienser 8-10 bitar. 1 skiva färdig marängbotten (eller så gör du din egen)
Till detta serverades ett vitt bourgognevin - från Chassagne-Montrachet. Till förrätt hade jag köpt färdiggjorda tartlettformar som jag fyllde med gräddstuvade lök- och svamptärningar, toppade med riven västerbottenost
Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.