165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g rödavinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, tillservering
Kombinationenmed sötman från den vita chokladen och de syrligavinbären är en bra smakkombination. Själv är jag väldigtdålig på att ta hand om bären men i helgen bakade jag en kaka till efterrätt fylld medrödavinbär
Kladdkaka medVit choklad & Rödavinbär. Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkaka med sötman från vit choklad och syrligheten från dom röd vinbären
Denna tårta blir godare dagen efter och om möjligt godare några dagar efter det med. blandade med. Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vita chokladen bruten ibitar
Rör tillsist ner den hackade vita chokladen och vinbären som blandats med resten av strösockret. Det är ju i allra högsta grad semestertider och jag har ägnat en hel del tid på södra Sveriges skateboardparker tillsammansmed maken och två pigga söner = omöjligt att baka vilketisin tur resulterat i avancerad bakabstinens
Dekorera med löst vispad grädde och lemon curd. Smält smöret/margarineti en ganska stor gryta. Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner hälften av chokladen
Ingaartificiella färger, smaker eller konserveringsmedel, bara helt underbar frukt och den mängd extra sötma som du väljer (behövs bara om du använder lite sura bär- eller fruktsorter)
fördela halvfrysta jordgubbar och hackad vit choklad över smeten. när hösten nu ibland ger sigtill känna i form av spöregn och allt annat än mildabrisar, så blir man sugen på att bevara sommaren
Vispa äggen tillsammansmed socker och vaniljsockret. Pudra över med florsocker. Smält smöret på låg värme i en kastrull, rör ner bitar av vita chokladen och låt smälta
Till efterrätt hade jag gjort denna vita kladdkaka. Så nu kan jag äntligen börja blogga igen, och jag ha en del inläggliggande som jag ska dela medmig av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.