Vit chokladkladdkaka medhallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vit kladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Det har också mycket lägre GI än vanligt, vitt socker, ungefär hälften. Försöker du leva sunt och hälsomedvetet, och undvika onyttigheter som snask, läsk, och godis av alla slag
Koka upp grädden och lägg i den vita chokladen så den smälter. Både det ena och det andra skulle kunnas göras bättre och annorlunda med denna grymt goda kaka
Servera med vispad grädde eller crème fraiche. Tillsätt 100 g vit choklad delad i bitar när matfettet har smält till hälften. Klipp ut ett bakplåtspapper som är något större än botten på en rund kakform som mäter 21 cm i diameter, med eller utan löstagbar kant. 150 g vit choklad
Garnera kakan med florsocker, lite hallongrädde och hallonen från den separata lilla högen. Det här mumsiga lilla alstret får utgöra startskottet för Paret Smaks Efterrättsblogg, en kladdkaka med den sköna smakkontrasten choklad-hallon
Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner i smeten. Dela chokladkakan på mitten. Bred hallongrädden över kakan, garnera med hela hallon och ringla resten av lakritssåsen över
Börja med att hacka den vita chokladen så att den är klar. I dag tänkte jag att det var dags att göra slut på en vit choklad-kaka som legat i skafferiet sedan december
Hacka den vita chokladen i små bitar och blanda den i grädden, rör om så att all choklad smälter. När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.