Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Så idag bakade jag en citronkladdkaka medvit choklad och mycket citronsmak och hade i lite frysta hallon för att få lite syra i kakan som sedan toppades med den söta marängkrämen
Sikta över florsocker och servera med grädde. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strö över hallon och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. 150 g vit choklad. 150 g hallon
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Börja med att smälta vit choklad och smör tillsammans över ett vattenbad, låt inte skålens botten. Åååhh älskar vit choklad, älskar grädde, älskar smaken av vanilj och älskar hallon
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vit choklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vit choklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 200 hallon. 50 gram vit choklad
lite vit choklad att dekorera med. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen. Bred ut smeten i formen, peta ner riktligt medhallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.