Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vitchoklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Den vitachokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Rör ner chokladen i det smälta smöret och rör om tills chokladen har smält. Igår blev det en vitkladdkakamed glasyr och blåbär och det var, för att citera min man, så galet gott
Strö över blåbären. Blåbär. Smält smöret. Vispa sockret och äggen pösigt. Ha i mjöl och vaniljsocker. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter
Vi åt den tillsammans med grädde som vispats med lite blåbär och florsocker. 250 g vitchoklad200 g smör4 ägg2,5 dl socker 2,5 dl mjöl (jag bakade med glutenfri mjölmix och då behövdes lite mer, ca 3-3,5 dl)2 dl blåbärSmält smöret och chokladen. /Mathilda 250 g vitchoklad. 2,5 dl socker 2,5 dl mjöl (jag bakade med glutenfri mjölmix och då behövdes lite mer, ca 3-3,5 dl)
Rör tills chokladen smält. Smula ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvitchoklad och chokladmaräng". Det är en ganska söt kladdkaka, men det förlåts lika snabbt som den vitachokladen smälter på tungan
Grovhacka den vitachokladen och tryck ner den också. Smält smöret och bryt i den mörka chokladen. En snabb sökning visar att det kan vara gott att göra äppelpaj - det ska jag prova - eller kladdkakamed degbitar i - det har jag provat
Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkakamed sötman från vitchoklad och syrligheten från dom röd vinbären
Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Servera gärna med grädde och färska hallon. Ringla chokladen över kakan och strö över nötterna, låt stelna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.