Vit choklad är ju ganska sött men tillsammans med creame fraiche och färska hallon och blåbär blir det här en fräsch och syrlig dessert som alla runt bordet tog en extra portion av
Servera kakan kall medfärskabär. Börja med bottnen, smula digestivekexen och blanda med smör. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet
Dekorera medfärska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färskabär och krispighet från de kanderade nötterna
Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vit choklad. Toppa medfärskabär och florsocker. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. 100 g vit choklad. 200 g färskabär, t ex blåbär och hallon
Dekorera medfärska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färskabär och krispighet från de kanderade nötterna
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vit choklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis medfärskabär
Garnera medfärskabär och blad precis innan servering. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Lägg upp glass och bär och häll på lite sås. 1 l bär. 100 g vit choklad. Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter
Vit chokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. Limemarinerad frukt250 g blandad frukt, och bär (t ex jordgubbar, kiwi, äpple och blåbär) 1 kruka färsk mynta 0,5 dl ljust muscovadosocker 1 limefrukt, saften
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av. Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Smält chokladen i en skål över en kastrull med vattenbad. Innan serveringen lägg i bären och sikta gärna lite Hermesetas strö över bären, både vackert och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.