Kakaon köper jag i världsbutiken som säljer ekologisk kakaoblandning från småbönder i Peru & Dominikanska republiken - den har en väldigt god smak från fruktiga och aromatiska kakaobönor
O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Mandelflarn. Blanda malen oskalad mandel och övriga ingredienser till en deg. Servera puddingarna riktigt kalla, gärna med lätt- vispad grädde och några mandelflarn till
OM man är sugen på något sött. Jag menar ju förstås NÄR man är sugen på något sött. Att bara kunna hålla sig till lite lördagsgodis, utan att känna att man vill ha mer godis, det vore ju drömmen
Lägg ett bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden så de inte blir för mörka. Ett enkelt formbröd som bara behöver jäsa en gång, och endast ett halvt paket jäst behövs för två fina och höga bröd
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Vispa äggvita och citronsaft tills skummet börjar lyfta. Jag uteslöt mandeln för att även mandelintoleranta skulle kunna äta tårtan men det blir vackert med gyllenbrun mandel runt om och ger extra smak åt tårtan
Det ska bli väl blandat, men det gör inget om mandlarna bara blir halverade. Platta sedan ut röran i en pajform, eller springform med hjälp av en sked, strax under en centimeter tjock botten blir bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.