Ingredienser Kaka: 175 g smör 350 g strösocker 15 g vaniljsocker 5 g salt 60 g kakao 175 g vetemjöl 20 g honung 150 g ägg Frosting: 300 g vispgrädde 40% fett 40 g strösocker 50 g mörk choklad 4 g gelatinblad Skriv ut
Jag använder en pizza-slicer eftersom jag tycker att det är smidigare än att använda en kniv. Efter att ha fyllt tårtan och låtit den stå över natten, så är det dags att täcka den
Måste säga att det var så himla avkopplande att sitta och trycka ut alla fyrkanter till Minecraft-tårtan, sitta och sätta fast sockerpastan och få tårtan fin
En "steg för steg"-beskrivning hur jag fyller en tårta kan du hitta här. Två vanliga frågor är hur tidigt man kan förbereda dekorationerna och om man kan göra tårtan dagen innan för att inte behöva göra allt samma dag som kalaset
Här tänkte jag visa hur jag gör när jag täcker en tårta. Dra handen eller en smoother på ovansidan av tårtan, lyft lite om det behövs i kanterna och försök få bort all luft som finns på under
Jag tycker om att överraska med något hembakat när jag är bortbjuden. I mån av tid givetvis. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
---. Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
När kakan kallnar är det dags att göra chokladfyllningen som även tårtan ska täckas med. Jag har använt mig av blomformar och en silikonform för att forma blommorna till den ena tårtan och till den andra gjorde jag en ros
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Kommentarer
manuela-2
Smält chokladen med sockret i grädden innan du tillsätter gelatinet!! Annars går den inte ihop.
Logga in eller Registrera för att kommentera.