Rör ner smeten i den färdigjästa vetedegen ochtillsätt ett par deciliter mjöl. Passar utmärk till glöggen (se ”Dags att sätta årets glögg”) eller en kopp julte (se ”Julig smak från Kusmi”)
– Om du kommer på att ja, jag vill baka nu idag… så brukar jag mikra smöret lite på tiningseffekt några sekunder så det blir rumstempererat, du kan ju göra detsamma med mjölken om du vill men det behövs egentligen inte…värmen kommer när du arbetar degen ordentligt
Den extra maten från julhelgen gör att det bara spritter i benen, ha ha. ) Så det är ett tips, kolla runt på sidor och på bilder som inspirerar dig när du känner sug
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranaroch stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
För engångsskull skulle jag inte vara sent med planeringen av julbakningen. Tänk vad effektiv man kan vara i vissa stunder, bagaget klar, borstat tänderna och get mat till katten
Som dessutom är gluten – och mejerifria och därför passar dom flesta magar. Ett tips är att ha en skål med vatten där du står och jobbar som du kan doppa händerna i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.