Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. Smaka avgrytan, salta och peppra ev. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar
Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Smaka avmed fisksås, sweet chilisås och ev ingefära. Hur som haver, höst eller vår - sol eller regn, detta är gott, detta är lättfixat och framförallt så är det en middag där du kan variera råvaror efter tillgång
Skulle ni bli sugna på en härlig gryta, nu när det känns somhösten redan är här, i och med allt regn och blåst, såfår ni här ett recept som verkligen inte går av för hackor
Burgundisk gryta är helt enkelt en mörk köttgrytamed vin som smaksättare. Bryn köttet i stekpanna eller ännu hellre gjutjärnsgryta om du har en sådan ( annars köp en
Allt hälls i en gryta och här lägger du ner även shalottenlök och morätter och fyller på med vatten. Min petige man som är en bra hobby-kock åt med stor iver och blev tom sur över den lilla mängden mat, så gör gärna dubbel sats
Smaka avmed salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Servera med jasminris, chutney och pappadums (indiska friterade brödkakor) som finns på hyllan med Asiatiska varor
Jag hade ett paket med kycklingkorv i frysen som jag ville göra något fiffigt med så jag slängde dem i en gryta och fyllde på med en massa andra gottigheter
Bryn steken i smör i en större grytamed lock. Är såsen för ”blaskig” kan du reda av den med maizenamjöl utrört i lite vatten och hälla ner i en fin stråle samtidigt som du vispar
Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. Smaka av kryddsmeten och se om du behöver tillsätta någon krydda innan du häller i hacket från fetaosten, tomaterna och mozzarellan
Jag ville ha dem vita och vintrigamed en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.