1 skal
från 2 st clementinerSoppa1. Skala och tärna morötterna fint. Skala och hacka schalottenlöken. Mjukstek morötter och lök i smör. Tillsätt finriven ingefära och finhackad röd chili och rör om.2. Häll på buljong och lägg i riset, låt soppan koka upp. Låt sjuda i 15-20 minuter.3. Mixa soppan slät. Tillsätt saft och rivet skal från clementinerna. Smaka av allt eftersom. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.4. Servera soppan med en klick smetana, koriander och vitlöksfrästa räkor.Vitlöksfrästa räkor1. Skala räkorna, hacka chili och vitlök.2. Stek vitlök och chili i olivolja tills vitlöken börjar få färg. 3. Lägg i räkorna och vänd dem i oljan. Strö över persilja och riv över clementinskal och rör om.
Servera med bröd och ost. Hacka lök och vitlök fint. Strö över rikligt med finhackad persilja. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek lök och vitlök tills den mjuknat
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna påmedelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Lägg blandningen på trianglarna och klicka på lite gräddfil
Servera laxpuddingen med en sallad på strimlat Äpple, Cocktailtomater och Persilja. Fiskpudding med skirat Smör Att laga en Fiskpudding är ett gammaldags sätt att ta vara på fiskrester
400 g svarta bönor på burk. 150 g morot. 1 dl solrosfrön 2 dl kokt råris 400 g svarta bönor på burk 150 g morot 1 gul lök, stor 50 g riven ost 1 msk japansk soja 1 msk dijonsenap 1 dl rismjöl 0,5 msk kinesisk soja rapsolja till stekning salt peppar
Spritsa eller klicka moset med en sked runt kanten på formen och häll sedan dillsåsen över fisken. Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill ochräkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.