Vintersoppa på clementiner och morot med vitlöksfrästa räkor
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • morötter
  • 1 schalottenlökar
  • 1 smör
  • 1 färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 arborioris
  • 1 smetana
  • 1 clementiner, saft och rivet skal
  • 1 saltade och rostade mandlar, hackade
  • 1 salt och peppar
  • 1 några blad färsk koriander
  • 1 skalade räkor
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 havssalt
  • 1 olivolja
  • 1 finhackad bladpersilja
  • 1 skal från 2 st clementinerSoppa1. Skala och tärna morötterna fint. Skala och hacka schalottenlöken. Mjukstek morötter och lök i smör. Tillsätt finriven ingefära och finhackad röd chili och rör om.2. Häll på buljong och lägg i riset, låt soppan koka upp. Låt sjuda i 15-20 minuter.3. Mixa soppan slät. Tillsätt saft och rivet skal från clementinerna. Smaka av allt eftersom. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.4. Servera soppan med en klick smetana, koriander och vitlöksfrästa räkor.Vitlöksfrästa räkor1. Skala räkorna, hacka chili och vitlök.2. Stek vitlök och chili i olivolja tills vitlöken börjar få färg. 3. Lägg i räkorna och vänd dem i oljan. Strö över persilja och riv över clementinskal och rör om.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.