Hej hej. Receptdags igen förstås. Jag tycker att julbordet ibland kan vara lite övermäktigt – det är många smaker, ganska ”tung” mat, bröd och annat som lätt gör en väldigt mätt väldigt fort, så jag har varit på jakt efter en god sallad att ha till all den klassiska julmaten
Under alla omständigheter har jag hittat på följande matiga och färgglada vintersallad -som jag själv i alla fall vbedömmer som väldans nyttig till och med
Vi åt den här härliga vintersalladen till lunch igår, rödkål, äpplen, rödlök, rostade hasselnötter och så en god dressing med olivolja och citron på det
Vintersallad. I dessa mörka förkylningstider är det viktigt att få i sig så mycket som möjligt av vitaminer, mineraler och annat som kroppen blir pigg och glad av
Jag fortsätter med kåltemat, och bjuder er idag på en rödkålssallad med en liten twist. Rödkål, precis som all annan kål egentligen, tycker jag ska masseras i olivolja innan den blandas med resterande ingredienser (om den ska ätas rå), då blir den extra god och smakfull - och lättare att tugga
Visst är det väl häftigt och härligt med säsongerna och deras olika godsaker dom bjuder på. Svampen, plommonen och äpplena på hösten - ramslöken, sparrisen och rabarberna som kommer på våren, halleda så gott dom smakar då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.