Heeej Mitt Vackra Vinterland, Nu är Duu Äntligen Häääär. Här i Min lilla stad så fick vi lite snö under gårdagen och Vips med en gång så blev det julstämning, lämpligt med Första Advent och Allt
Rökning och gravning av RegnbågeDe fiskar som ska gravas, filéas och benas ur. Sedan läggs de omlott med lika delar socker och salt, (i vikt) vitpeppar och några dillkvistar, först ute i rumstemperatur för att socker och salt ska smälta och sedan i kyl i ca 2 dygn
Det är ingen uppoffring för min del. Jag tycker om det här och det kostar bara självkostnadspris, vilket blir mycket billigare än vad det skulle bli om man köpte mat på pizzerior mm, eller anlitade annan catering
har smugit sig in trots att det varit en partyhelg. Årets Christmas partyn på jobbet för både J och mig i fredags och igår julfest för hela familjen hos en vänfamilj i byn
"Vi ser det snöa, vi ser det snö. det var väl roligt. hurra". Roligt och roligt. hmm jag vet inte riktigt. Just nu ligger temperaturen på plusgrader och det brukar resultera i en massa slask
Nja, det kanske inte är midvinter och drivis ute än, här i Skåne har vi 7 grader och regn, men mörkret och de skånska isvindarna gör att ju att vinterkänslorna kommer krypande och jag vill helst hålla mig inne
Förberedelserna har startat. Laxen är gravad - på klassiskt norrländskt vis. - med kryddpeppar. Kryddpeppar är för mig en riktig julkrydda, jag har den i laxen, i köttbullarna, i sillen och i sillsalladen
Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där. Men nu när det vankades jullunch på jobbet tänkte jag att ändå fick bidra med lite julgotter
I helgen har vi julstökat ordentligt. Vi har köpt nästan alla julklappar och bakat massor av smaskigt. Mattias julgodistradition är snickers, då får man till och med honom att ta på sig förklädet och göra sötsaker (matlagningen delar vi ganska mycket på nu, men baka brukar jag få göra själv ) Det finns många varianter på detta recept, men så här brukar vi göra
Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Sedan läste jag någonstans att pajerna som användes under filminspelningarna var bakade av en väldigt duktig konditor, och att receptet hon använde sig av var ett gammalt originalrecept från den amerikanska södern
Skumtomtefudge. Godmorgon Fjärde Advent. Sista advent för i år är redan här, och vi kan konstatera att det nu bara handlar om ett fåtal dagar kvar till julafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.