Brukar nititta på ”Halvåttahosmig”. Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement tillmiddagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandesi soffan väldigt många av veckans dagar
Koka upp grädde och honung och häll över den mörka chokladen (som du finhackat). Vispa slätt och tillsätt konjak efter smak (jag tar väldigtlite eftersom att jag bara vill ha en litenhint av smaken)
Alltså inte Creme Caramel som är sur, utan Creme caramel frånSydamerika. Efter två grymt lyckade omgångar av vår egen version av Halvåttahosmig kände vi att det var dags att spice
saft från en lime. Tamarinddipen blev en favorithosmig, jag gillar det kryddiga. Några gånger under kvällen undrade jag om jag intetagitmig vatten över huvudet
) ut från Emmas port så var vi så nöjda, mätta och glada. Precis som allra första gången vi hade halvåtta-middag så började vi med en drink på balkongen
Idag gjorde en av deltagarna detta receptet. Ska prova inom kort. Antal portioner. Rör under tidenihopcitronaiolinsingredienser pressa ivitlöken smaka av med salt och peppar
Receptet hittade jag hos Allt om mat, men bestämde mig för att skona vegetarianenfrångelatin. Jag hade ilite av en färdigcajun/whiskeymarinad för att få till den rökiga smaken från bacon, och rundade av grytan med lite grädde
Jag var nära att smitaini köket för att sno lite mer av glassen, men fick ta migi kragen. Det gör man på bästa sätt med en sammanfattning av Johannas halv-åttamiddag som vi bjöds på för några veckor sedan
Dra av pannan frånspisen och tillsätt keso. Servera med ugnsbakad tomathalva med örter och ost samt vitlöksdressing av gräddfil, vitlök, salt och vitpeppar
Sötsuget kommer som bekant på beställning efter en god middag och det rådde Emma bot på genom att mata oss med en jordnötspaj frånhimmlen (eller frånTasteline), vars recept följer nedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.