Lägg svamp och morötter i grytan och smaksätt med salt och peppar. Späd ev med mer buljong. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor gryta och bryn köttet i grytan, skuret i tärningar på ca 2 x 2 cm, ca 10 minuter. Pudra över mjölet och låt bryna med 2 minuter. Värm grytan på medelvärme ca 15 minuter tills den är genomvarm
Sila av vinet och servera fikonen rumstempererade tillsammans med någon god ost, exempelvis brieost. Vinkokta fikon och brieostHär kommer ett tips på en god efterrätt som passar perfekt till ostbrickan
Lägg ner musslorna i grytan och skaka om, med locket på, då och då under tiden musslorna ångkokas. Ta upp musslorna med hålslev och håll dem varma i en form med folie över
RECEPT - VANILJ- & VINKOKTA PÄRON med VANILJSEMIFREDDO. & Vinkokta Päron. Det här är en gammal goding som mamma gjorde när jag växte upp med citron och saffran vill jag minna mig
I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Slå över grädde och smaka av med salt och peppar. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.