Bröd är härligtoch vi har redan tidigare kunnat dela med oss av recept på både Valnötsbröd, Mandelmjölsbröd, Fruktigt frukostbröd, Formbröd på kokosmjöl och sist men inte minst vårt Fröknäcke
Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu. Det är så lätt att den här vackra tiden glöms bort av att man går och väntar på semestern
med något annat, så man behöver inte köpa speciella ingredienser som blir stående hemma sen. Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
Jag bestämde mig därför lite hastigt och lustigt för att röra ihop en deg. Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
I löööv thaimat, sushi ochannat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt. Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt
Nu har värmen kommit även till oss i norr - och med den har lusten att grilla ökat. Jag skivade en fläskfilé och lät den ligga i en vitlöksmarinad under några timmar
Jag fortsätter prova mig fram i Anna och Fanny Bergenströms fina kokbok Det goda enkla. Senaste receptet är Annas fänkålssallad med citron och parmesan
Basen till grytan står och puttrar på spisen nu och jag längtar redan tills vi ska äta. Hoppade över fänkålen och la till färska tomater, paprikapulver, tomatpuré och hummerfond
Så nu heter den Agnetas och Annas kycklinggryta. För många år sedan när Lena fortfarande bodde hemma och jag tog tåget ner till Skåne för att hälsa på, hände det ibland att vi fick den här underbara grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.